وبلاگ

معاملات مارجین

می 27, 2024
5/5 - (1 امتیاز)

معاملات مارجین چیست؟ آیا تاکنون اصطلاح مارجین را شنیده‌اید؟ اصطلاحات و عبارات مختلفی در بازار ارزهای دیجیتالی وجود دارد که هر کدام بیانگر موضوع خاصی هستند و جهت تسلط داشتن به این بازار قطعاً شما به آشنایی مختصر هر کدام از آنها نیاز دارید. یکی از این موارد نیز معاملات مارجین می‌باشد. مارجین یا حاشیه به مقدار پولی گفته می‌شود که صرافی‌های ارز دیجیتالی آن را به شما قرض می‌دهند تا شما بتوانید با استفاده از کردن از آن معاملات بیشتری را با حجم بالا انجام دهید. مارجین را می‌توان به عنوان وثیقه‌ای دانست که تریدر یا معامله‌گر می‌تواند آن را به ازای هر گونه معامله خرید یا فروشی بپردازد که قرار نیست کلیه ارزش‌های معامله‌ای را تقبل کند. در این مقاله معاملات مارجین را بررسی می‌ کنیم.

آشنایی با معاملات مارجین

در بازارهای مالی مختلف مارجین تریدینگ به معنی استقراض بخشی از مبلغ و سرمایه مورد نیاز جهت معامله کردن از صرافی یا بروکر می‌باشد. مارجین در واقع به عنوان وثیقه‌ای می‌باشد که تریدر یا معامله‌گر می‌تواند آن را به ازای معاملات خرید و فروش خودش بپردازد که قرار نیست در این نوع معامله کلیه ارزش معامله‌ها را تقبل کند. بر همین اساس نیز مارجین اکانت یا حساب مارجینی به حسابی گفته می‌شود که بروکر یا کارگزار به شما معرفی کرده است و در این نوع حساب شما امکان استفاده کردن از اهرم معاملاتی را خواهید داشت.

توجه کنید که مارجین تریدینگ به دلیل افزایش دادن سرمایه اولیه تریدرها و معامله‌گران به صورت قرضی قطعاً میزان سود و زیان آنها را نیز بیشتر خواهد کرد. یعنی تریدر تنها در صورت استفاده کردن درست و صحیح از ویژگی اهرم و مارجین می‌تواند نسبت به سرمایه اولیه خودش سود بیشتری به دست بیاورد. در یک تعریف جامع باید گفت که مارجین یا حاشیه همان پولی می‌باشد که صرافی ارز دیجیتال مانندصرافی ارز دیجیتال  کوینکس یا بروکر فارکس آن را به تریدر قرض می‌دهد تا بتواند با استفاده کردن از آن معاملات را با حجم بیشتری انجام دهد.

 

معاملات مارجین

تفاوت مارجین و لوریج

گفتیم که مارجین یا حاشیه همان پولی می‌باشد که جهت باز کردن موقعیت‌های معاملاتی مختلف به صورت قرضی در اختیار تریدر قرار می‌گیرد و این مبلغ در واقع مانند نوعی وثیقه جهت پول های قرض گرفته شده از طرف صرافی بروکر یا صرافی مانند صرافی کوینکس می‌باشد، اما لوریج یا اهرم یعنی اینکه معامله‌گر می‌تواند به نسبت بیشتری از موجودی واقعی یا سرمایه اولیه خودش معامله کند. مثلاً اگر سرمایه اولیه شما برابر با ۱۵ دلار باشد، میزان لوریج استفاده شده در معاملات به وسیله شما ۱:۱۰۰ خواهد بود، یعنی به ازای هر نوع معامله‌ای با حجم حدود ۵۰۰ دلار شما به ۵ دلار مارجین نیازمند هستید. برخی از بروکرها و صرافی‌ها میزان مارجین را معمولاً به صورت درصدی اعلام می‌کنند.

آشنایی با سطح مارجین

سطح مارجین منظور همان درصدی می‌ باشد که جهت انجام دادن معاملات بعدی، تریدر در اکانت معاملاتی خودش دارد، مثلاً تریدر یا معامله‌گر ۵ دلار از دارایی یا سرمایه خودش را با استفاده از لوریج ۱۰۰ وارد معامله کرده است، با این تصور که هیچ گونه سود و ضرری متوجه تریدر یا معامله‌گر نشده باشد، مارجین لول این تریدر برابر با ۳۰۰ درصد خواهد بود. بنابراین با تقسیم کردن اکوئیتی بر مارجین مصرفی طی معاملات قبلی و ضرب کردن عدد به وجود آمده درصد سطح مارجین مشخص خواهد شد. اگر این سطح به ۱۰۰ برسد و مقدار اکوئیتی تریدر نیز به ۵ دلار رسیده باشد، بروکر یا صرافی به شما اجازه هر گونه معامله جدیدی را نخواهد داد که در چنین حالتی گفته می‌ شود که فرد کال مارجین شده است.

 

ترید فول مارجین

 

ترید فول مارجین

ترید فول مارجین نیز به تریدی گفته می‌ شود که در آن معامله‌ گر کل موجودی حساب خودش را به عنوان مارجین جهت ترید کردن به کار می‌گیرد. مارجین کامل یا فول مارجین همان مقدار مارجینی می‌ باشد که جهت باز کردن پوزیشن‌ های مختلف مورد نیاز بوده یا مقدار مارجینی می‌ باشد که تریدر در ادامه حرکت‌ های قیمتی بازار به آن نیازمند است. فراموش نکنید ترید فول مارجین معمولاً با ریسک بالایی همراه است، به همین دلیل تریدرها در بیش تر مواقع با اکانت‌های کوچک از جمله حساب‌ های سنتی معاملات این چنینی را انجام می‌ دهند.

آشنایی با مزایا و معایب مارجین

معاملات مارجین با وجودی که می‌ تواند به طور چشم گیری بازدهی تریدرها را افزایش دهد، اما قطعاً در صورتی که تریدر تسلط کافی به انجام دادن معاملات نداشته باشد، قطعاً با ضرر و زیان مواجه شده و حتی می‌ تواند به کال شدن تریدر منجر شود. مزایای Margin trading عبارتند از:

  • افزایش یافتن قدرت خرید
  • احتمال افزایش یافتن بازدهی به علت وجود اهرم
  • معایب معاملات مارجین نیز عبارتند از:
  • احتمال افزایش یافتن زیان به علت وجود اهرم
  • وجود هزینه و کارمزد در برخی از بازارها
  • احتمال کال مارجین شدن تریدرها
  • احتمال لیکوئید شدن

تفاوت مارجین و فیوچرز

فیوچرز اصطلاحی است که کاملاً با مارجین متفاوت می‌ باشد و به معنای معاملات آتی است، یعنی قراردادی است که مطابق با آن دارایی‌ های مالی مانند رمز ارزها، ارزهای خارجی، سهام و غیره معمولا با قیمت مشخص و معینی در موعد سررسید یا آینده خرید و فروش می‌ شود که در داخل قرارداد ذکر شده است. اما معاملات مارجین استفاده کردن از اعتبار بروکر یا صرافی به وسیله اهرم معاملاتی می‌ باشد. در واقع تفاوت فیوچرز و مارجین در بازار رمز ارزها به اهرم‌ های کوچک جهت Margin trading و هم چنین اهرم‌ های بزرگ جهت معاملات فیوچرز مرتبط است.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله معاملات مارجین را بررسی کردیم. گفتیم که مارجین یک اصطلاح رایج در دنیای ارزهای دیجیتالی می‌ باشد و به مقدار پولی گفته می‌ شود که صرافی‌ ها مانند صرافی کوینکس آن را در اختیار تریدرها قرار می‌ دهد تا این افراد بتوانند معاملات خودشان را در حجم بالایی انجام دهند. قطعاً استفاده صحیح و درست از این اصطلاح نیاز به آشنایی و شناخت بیش تر آن دارد و شما باید با نحوه استفاده از آن، مزیت‌ ها و معایب آن و غیره آشنا باشید. در سایت صرافی کوینکس بیش تر با اصطلاح مارجین، تفاوت آن با لوریج، سطح مارجین و غیره آشنا شوید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *